Mutasd meg a férfi oldaladat!

2015. március 12. 14:48 - A Megértő

5 tipp, hogyan válasszunk öltönyt!

Hogyan válasszuk öltönyt?


Természetesen olyan öltönyt kell választanunk, melyben jól érezzük magunkat, jól szellőzik, rugalmas az anyaga stb.

Mindezt hogyan állapítsuk meg?

 

  1.       Anyag4178404754_8bec061509_o.jpg

Mindig ellenőrizzük le az öltöny anyagának összetételét, melyet általában a zakó belsején található címkén tüntetnek fel.

Melyik anyagtípust ne válasszuk? – kizárólag műszálat tartalmazóakat
Melyik anyagtípus a megfelelő?

a)      műszál & viszkóz keverék

b)      nagy százalékban pamutot tartalmazó anyagtípusok

-      kiválóan szellőzik, rugalmas

  1.       Gyűrődésteszt

Az olcsóbb öltönyöket árusító üzletekben valószínűleg nem fognak ennek a kis tesztünknek örülni, hiszen az olcsó, gyenge minőségű anyag nem állja ki a próbát, és a bolti eladóknak kell majd kisimítani az általunk okozott gyűrődést. A minőségi öltönyöket értékesítő eladók legtöbbször saját maguk alkalmazzák ezt a tesztet, hogy az anyag minőségét szemléltessék.

Hogyan működik a teszt?
Fogjuk a kezünkbe és gyűrjük össze az öltöny bizonyos részét, majd néhány másodperc elteltével simítsuk ki kezünkkel és nézzük meg az eredményt.

A jó minőségű anyagok néhány másodpercen belül nagyjából kisimulnak, a gyenge minőségű anyagok alig vagy egyáltalán nem simulnak ki.  

Széken ülve, autóban ülve hasonló hatások érik viseletünket, és nem illik gyűrött zakóval megjelenni egy tárgyaláson.

  1.       Öltönynadrág

Először mindig az öltönynadrágot próbáljuk fel. Sétáljunk benne egy kicsit, majd üljünk le többször egymás után és figyeljünk, hogy nem feszül-e valahol vagy esetleg nem túl bő helyenként. A nadrág hossza akkor megfelelő, ha ülés közben nem látszik ki az egész zoknink, maximum egy kis része. Állva ne gyűrődjön fel (rapperesen) a cipőnkön. Maximum 2,5 centiméter anyag lóghat rá a cipőre.

  1.       Zakó

Vegyük fel és gomboljuk be az öltöny felső gombját. (Itt jegyezném meg, hogy a zakón mindig csak a felső gombot gomboljuk be. Ha leülünk, akkor kigomboljuk az összes gombot.)

4195169849_969037a3dd_o.jpgBegombolva nyújtsuk ki a kezünket oldalra, majd emeljük a magasba, hogy lássuk, hogy a hónaljnál sem feszül meg.
A zakó ujjának hossza akkor megfelelő, ha leengedett karral pont a csukló orsócsontjának vonaláig ér. Ha annál rövidebb vagy hosszabb, akkor az a zakó nem megfelelő. A zakó ujja alól az ing ujjának még 5-12 millimétert ki kel látszania. Kerüljük a túl bő, nem testhezálló zakókat és azokat a gondolatokat: „Majd belenövök, majd lefogyok, majd meghízok” stb.. A válltömés a váll vonalában érjen véget. Akkor jó a zakó mérete, ha nyitott tenyerünk be tudjuk csúsztatni a zakó és az ing mellrésze közé a zakó felső gombja felett.
Ha ugyan ezt ökölbeszorított kézzel is meg tudjuk tenni, válasszunk egyel kisebb méretet.

 "Egy öltöny álljon úgy egy férfin, mintha ráöntötték volna!"
(A Megértő)

  1.       Mivel próbáljunk?

Mindig ingre próbáljuk fel, hiszen a pólók és pulóverek anyaga nagyban befolyásolja az öltöny anyagának tapadását, ezért elképzelhető, hogy később nem úgy áll majd, mint ahogy a boltban azt korábban tapasztaltuk.

Ha öltönyt vásárolunk, vigyük magunkkal mindig fekete/barna bőrcipőnket, hogy a nadrágot is megfelelően tudjuk kiválasztani.

 

4.jpg

 



 

 

 

Címkék: férfi stílus
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfi-agy.blog.hu/api/trackback/id/tr247248517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mutasd meg a férfi oldaladat!
süti beállítások módosítása