Mutasd meg a férfi oldaladat!

2015. április 08. 15:55 - A Megértő

Mi okozhat családi problémákat?

 

„A kötelék, mely igaz családod összefűzi, nem a vér, hanem az egymás élete iránti tisztelet, s a benne lelt öröm.” 

(Richard Bach)

                Hazánk a rossz statisztikai adatokban mindig is kiemelkedő volt. Nincs ez másképp a válások tekintetében sem. Európa szinten is ott haladunk az élbolyban. Igaz, hogy 1990-es évek óta 5 ezerrel csökkent a válások száma, de a házasságkötések száma is közel 50%-al csökkent (KSH).

                Vajon mi állhat ezek hátterében? Miért kell gyermekek ezreinek átélniük már fiatal korukban ezt a traumát? A családi vitákat, családi problémákat…

                Ennek több oka is lehet. Vannak olyan esetek, mikor a válás ténylegesen elkerülhetetlen, és mint a gyermekek, mint pedig a sértett fél javára válik a változás. Van mikor a pénz, egy másik nő/férfi, vagy a család folyamatos nyomására jutnak el arra a pontra, mikor kimondják, hogy vége. Súlyos probléma az „elhidegülés” is. Véleményem szerint a családi vitáknak, a családi problémáknak és sok más tényezőnek is az egyik legerősebb oka a kommunikáció hiánya.

                Sokan tagadják, hogy a szex nem kulcsfontosságú a párkapcsolatokban. Én ezt épp ellenkezőleg látom. Természetesen nem állítom, hogy szex nélkül megáll az élet, és a nélkül nem létezhet jól működő párkapcsolat, de a kiegyensúlyozott szexuális élet, kiegyensúlyozott lelki és párkapcsolati állapothoz vezet. Ebből a tézisből kiindulva fogom vizsgálni a válások okát.sotetseg_logos.jpg

                Mivel blogom elsősorban férfiaknak szól, ezért elsősorban a merevedési zavar és potenciális zavarok oldaláról vizsgálom a témát. Valószínűleg minden férfi életében előfordult már, vagy elő fog fordulni, hogy nem képes úgy teljesíteni, mint korábban. A merevedése nem olyan kemény, vagy nem tart olyan hosszú ideig. Lehet ez csak pillanatnyi állapot, például stresszes időszakban, vagy hosszú fárasztó napokon. Előfordulhat azonban az is, hogy a merevedési zavar, potenciális problémák hosszabb ideig tartanak. A kor előrehaladtával szinte egy természetes állapotként is felléphet, hiszen vérereink falai már kevésbé rugalmasak, elfáradnak. Erről a megoldandó problémáról a blog FÉRFI VITAMIN menüpont alatt olvashatsz. 

                A többszöri sikertelen szexuális együttlét következtében egyre feszültebbé vállnak a párok. A férfiak nem szeretnek róla beszélni (nagy hiba!!), a nők pedig nem szeretnek faggatózni. És itt kezdődik el, amiről már beszéltem: a kommunikáció hiánya, a családi problémák és családi viták forrása. Ez is csak egy újabb megoldandó probléma lenne a sok közül, amiket már sikeresen megoldottatok. Csak ez kicsit fura, ez kicsit kényes.

Kérdem én: Miért??

                Úgy ahogy a többi helyzetre, erre is úgy kell tekinteni, mint egy megoldandó problémára. De a problémát csak úgy tudjuk megoldani, ha beszélünk róla. Igen is, beszéljétek át a tapasztalatokat, mikor és miért nem volt jó. Min tudnátok változtatni, hogy működjön. És, ha továbbra sem megy, mi a következő lépés. Mindig van megoldás, csak keresni kell! Megérdemlik a gyerekeitek, megérdemlitek Ti is, hogy továbbra is jól működjön az, ami egyszer jó működött. Különben nem is lennétek együtt?! Igaz?!

            És sose felejtsd, NEM VAGY EGYEDÜL! Ha a témával kapcsolatban további írásokat szeretnél olvasni kattints ide>>

            Jó problémamegoldást kívánok!

A Megértő

1.jpg

                

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfi-agy.blog.hu/api/trackback/id/tr317350792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mutasd meg a férfi oldaladat!
süti beállítások módosítása